ماهیت کار یک مهندس صنایع

مهندسین صنایع بهترین راه را برای استفاده از فاکتورهای اساسی تولید شامل افراد ،‌ ماشین آلات ، مواد ، اطلاعات و منابع انرژی برای تولید یک محصول یا ارائه خدمات توسط شرکتها معین میکنند . آنها پل ارتباطی بین اهداف مدیریتی و عملکرد اجرائی هستند. برخلاف مهندسین دیگر رشته های تخصصی که بیشتر با کالا ها و فرایند تولید سرو کاردارند ، مهندسین صنایع بیشتر بر روی افزایش بهره وری از طریق مدیریت نیروی انسانی ،‌ روشهای تجارت و فنآوری متمرکز میشوند. اگرچه بیشتر مهندسین صنایع در صنایع تولیدی به کار مشغولند ، بعضی از آنها در مشاغلی مانند خدمات مشاوره ای ، حفظ سلامت کار و ارتباطات کار میکنند.

برای حل مسائل ساختاری ، تولیدی ودیگر مشکلات مربوطه به بهترین شکل ممکن ، مهندسین صنایع محصول تولیدی و پیش نیازهای آن را به دقت بررسی میکنند ،‌ از روشهای ریاضی مانند تحقیقات بهره وری برای دستیابی به آن پیش نیازها استفاده کرده و سیستمهای تولیدی و اطلاعاتی را طراحی میکنند. آنها سیستمهای مدیریت و کنترل را برای برنامه ریزی مالی و براورد مخارج بوجود میاورند ، برنامه تولیدی و سیستمهای کنترلی را به منظور هماهنگ کردن فعالیتها و تضمین کیفیت تولید طراحی کرده و سیستمهائی را برای توزیع فیزیکی امکانات و خدمات بوجود آورده و بهبود میبخشند.
این مهندسین صنایع هستند که معین میکنند که کدام محل برای کارخانه بهترین تلفیق را از بابت وجود مواد اولیه و‌ امکانات حمل ونقل دارا بوده و مقرون به صرفه تر میباشد. آنها برای شبیه سازی ونیز کنترل کردن فعالیتها و دستگاههای مختلف مانند خطوط مونتاژ و روباتها ازرایانه استفاده میکنند. آنها به ایجاد سیستمهای مدیریت دستمزدها و حقوق و نیزبرنامه های ارزشیابی شغلی میپردازند. بسیاری از مهندسین صنایع به رده های مدیریتی ارتقا میابند چرا که کار آنها با کار مدیریت بسیار نزدیک است.

 

 کار مهندسین ایمنی صنعتی بسیار به کار مهندسین صنایع شباهت دارد چرا که آنها نیز با کل فعالیت تولیدی سروکار دارند. آنها با به کار بردن دانش فرایندهای صنعتی به علاوه اصول مکانیکی ، شیمیایی و روانی به بهبود ایمنی محصول و سلامت محیط کار میپردازند. آنها باید علاوه برداشتن توانائی پیش بینی و بررسی شرایط خطر آفرین بتوانند روشهائی برای کنترل این خطرات بیابند. آنها باید با قوانین سلامت و ایمنی صنعتی و روش اعمال آنها نیز آشنائی داشته باشند.

فرصتهای شغلی
بسیاری از فرصتهای شغلی در این رشته در صنایع تولیدی میباشد. از آنجائیکه مهارتهای آنها در تقریبا هر نوع صنعتی کاربرد دارد ،‌مهندسین صنایع نسبت به مهندسین دیگر پراکندگی بیشتری در بین صنایع تولیدی دارند.
مهارتهای آنها در کارهای غیر تولیدی نیز کاربرد دارد. بعضی در خدمات مهندسی یا مدیریتی ویا تجارت کار میکنند. برخی نیز در سازمانهای دولتی ویا به صورت مشاور مستقل فعالیت میکنند.

چشم انداز آینده
با وجود رشد در صنعت و پیچیده تر شدن فعالیتهای تجاری ،‌ به علت خودکار سازی روز افزون فعالیتها در کارخانجات ، نیاز به مهندسین صنایع از رشد آهسته ای برخوردار است . اما مهندسین ایمنی صنعتی به علت افزایش اهمیت سلامت و ایمنی محیط کار ، از فرصتهای شغلی بیشتری برخوردار خواهند شد.
به علت تمایل شرکتها به کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری ، نیاز به خدمات کاری مهندسین صنایع و مهندسین ایمنی صنعتی در بخش تولید همچنان وجود خواهد داشت چرا که کار اصلی آنها تولید محصولاتی با کیفیت برتر و تا حد امکان دارای بیشترین بازدهی و ایمنی میباشد. با تاکید بیشتر بر فنآوری اطلاعات ، نیاز به مهندسین صنایع در بخشهای خدمات مالی نیز افزایش خواهد یافت .

میزان درآمد
درآمد متوسط سالیانه در سال ۲۰۰۰ برای مهندسین صنایع در ایالات متحده ۵۸۵۸۰ دلار بوده است.


نظرات شما عزیزان:

صمدمیری
ساعت0:35---6 آبان 1392
سلام
برادر خیلی شبیه مطلب قبلی بود اصلا اون یکی خیلی بهتر بود
فقط اون درامد انصافا من تحریک کرد که حتما برم خارج


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








ارسال توسط مدیر وبلاگ